Arild Midthun

"I seriernas värld" är en festival för barn- och ungdomsserier som arrangeras av Seriefrämjandet i Skåne vartannat år. Den 29 oktober förra året hade festivalen bjudit in den norske Kalle Anka-tecknaren Arild Midthun till Form/Design Center i Malmö. Arild är en av de säkraste nu verksamma Kalle-tecknarna så det var självklart för mig att se till att träffa honom nu när han kom till stan. Arild höll först ett kort föredrag om hur det är att teckna världens mest kända anka för att sedan slå sig ner vid ett bord för att teckna och signera till fansen.

Jag passade på att visa Arild några Disneyteckningar jag gjort och frågade om tips och kritik. Arild menade att det bästa tips han kunde ge var att teckna mycket och att teckna mycket från verkligheten. Jag frågade Arild om han kunde teckna en riktigt arg Kalle till mig vilket han klarade av galant som du kan se nedan. Arild var inte bara mycket trevlig att prata med - han var även väldigt generös för jag fick nämligen en personlig gåva av honom - ett julalbum som han tecknat.

Precis efter jag pratat med Arild så blev jag utfrågad lite kort av en journalist från Norra Skåne. Ett tag senare upptäckte jag att jag blivit omnämnd i en artikel om seriefestivalen. Artikeln kommer du till om du klickar här.

Kvack och hej för denna gång!
/Ted

Arg anka á la Arild Midthun    © Disney