Det är dags för en uppdatering - del 3/3

Den 16 juni 2016 var det vernissage av en Bamseutställning på seriegalleriet ”Rum för serier” i Malmö. Serieoriginal från en mängd olika Bamsetecknare visas upp fram till den 4 november, så än finns det gott om tid om du missat den unika utställningen. På vernissagen träffade jag mina Bamsekollegor Adam Blomgren, Lars Bällsten, Thomas Holm, Bo Michanek och Joakim Gunnarsson. 

När Don Rosa fyllde 65 år den 29 juni gjorde jag en gratulationsteckning som visades upp på Don Rosas Facebook. Se bilden nedan.

Den 11 juli firade jag 10 år som Bamsetecknare. I Bamse nr 10/11 2006 trycktes nämligen den första Bamseserien jag tecknade. Nedan kan du se första rutan från den serien, överst min blyertsteckning och under rutan tuschad av Ann Härdfeldt. Serien skrevs av Joakim Gunnarsson och Mårten Melin. 

I somras fick jag exemplar av två olika ankistföreningars medlemstidningar som jag hade tecknat omslagen till. Det första var omslaget till den danska ankistföreningens medlemstidning Rappet. Det andra omslaget var till den tyska ankistföreningens medlemstidning Der Donaldist. Till dem gjorde jag en version av Super Mario Scrooge-teckningen jag hade gett till Don Rosa i november, men nu med ännu mer Super Mario Bros.-referenser.

För att se omslagsteckningarna i högre upplösning, gå in på min sida på DeviantArt: http://tedjohansson.deviantart.com.

I augusti la jag upp två välgörenhetsauktioner på Tradera. Det ena var en tuschad seriesida i A3 från ”Dagen då solen släcktes”. Det andra var en pysselsida i A4, tecknad i blyerts. Alla pengar gick oavkortat till Cancerfondens viktiga arbete.

Kollaget ovan med detaljutsnitt från de bägge sidorna jag la ut till auktion, visade jag upp på mina sociala medier dagen innan auktionerna avslutades.