Don Rosa i Köpenhamn

Fredagen den 11 november begav jag mig till den danska bokmässan Bogforum på Bella Center i Köpenhamn för att träffa min tecknaridol, den amerikanska Kalle Anka-tecknaren Don Rosa. Upplägget för att få teckningar var annorlunda än jag varit med om vid tidigare tillfällen jag träffat Don.

Under Bogforums mässdagar var det bara de första 30 personerna varje dag som fick möjlighet till teckning av Don, så jag missade den chansen. Men jag har redan så pass många teckningar att det inte är någon större fara. Tänkte mest att det var synd om de fans som inte redan har någon teckning och som inte hade möjlighet att vara på plats vid mässans öppnande respektive dag.

Nedan ser du korten som min danske donaldistvän Anders Christian tog när jag träffade Don under signeringen. Precis som vanligt erbjöd Don sina egenodlade chilifrukter till besökarna. Jag plockade på mig några olika sorter jag tänker plantera.

Jag har vid flera tillfällen gett hyllningsteckningar till Don Rosa. Så gjorde jag även i år. I september var det 60 år sedan farbror Joakims rival Guld-Ivar Flinthjärta debuterade i Carl Barks serie "Farbror Joakim möter Guld-Ivar Flinthjärta". Därför ville jag göra en teckning som uppmärksammade det jubileet. I bilden nedan har jag tecknat referenser till alla serier med Flinthjärta tecknade av Carl Barks och Don Rosa. Utom från Dons serie "Ankan som inte fanns", för i den serien finns Flinthjärta bara med i en ruta. Teckningen går att ladda ner på: http://tedjohansson.deviantart.com. Där hittar man även tidigare hyllningsteckningar jag gett till Don, samt en hel del andra verk.

Tills vi hörs igen, ha det fint!
/Ted